Història

TEVE4 és l’emissora de televisió de proximitat més veterana de la Comunitat Valenciana. TEVE4 opera des de l’any 1987 amb un model d’èxit que s’adapta a les demandes i preferències de l’audiència local, comarcal i provincial.

FUNDADOR

Francisco Jesús Canales Hidalgo és un professional del sector audiovisual castellonenc que actua com a empresari i porta més de 40 anys dedicat professionalment al món del cine, la ràdio i la televisió i, esta diplomat per la Universitat de València en Producció i Realització de Programes Radiotelevisius.

Després dels seus primers treballs en la dècada dels 70 com a director de curts, auxiliar de cambra i de fotografia, operador de cambra o muntador de cine, té l’oportunitat de treballar per a directors de reconegut prestigi com Rafael Gil.

 

En els 80 treballa per a una productora local a més de realitzar una incursió en el món radiofònic com a conductor de programes relacionats amb el cine.

Història de TEVE 4

  • TEVE4 es va crear en 1987 com una televisió local de Vila-real.
  • A partir de 1990 va ampliar la seua cobertura i continguts a la ciutat de Castelló.
  • En 1995 , amb el nou marc de regulació de la TDT, es va preparar per als concursos per a presentar-se a la demarcació de Castelló ( TL01CS ).
  • En 2001 es converteix en una corresponsalía de la cadena LOCALIA TV .
  • En 2005 passarà a ser corresponsal a Castelló de Popular TV (actual 8 Mediterráneo).
  • En 2010 , després d’obtenir la llicència de televisió local de la demarcació de Vall d’Uixó-Sogorb ( TL03CS ) torna a ser independent i a explotar directament l’activitat.
  • En 2014 , amb l’anul·lació de les adjudicacions de televisions locals del concurs de 2005 , lloga sengles programes de Castelló ( TL01CS ) i Sagunt ( TL04V ) passant a emetre des de Desert, per a la Plana, i des de Torrent, per a L’Horta, Camp del Turia i Camp de Morvedre. Obri seu a València i inicia les seues emissions des de Torrent.
  • En 2015 obté la llicència de la Generalitat per a la demarcació de la TDT de Castelló ( TL01CS ) i és sòcia fundadora de l’Associació de Televisions Valencianes de Proximitat ( TEVAP ).
  • En 2017 és guardonada amb el premi 20 de Febrer per l’Ajuntament de Vila-real pels seus 30 anys d’activitat.

TeVe4 emet la seua programació eminentment en valencià i assumix el compromís de desenrotllar una programació generalista, 100% en valencià i amb la voluntat d’atendre a una audiència de municipis exigents en la televisió local.

Temporada 2023

Scroll to top